طراحی رستوران مدرن کاژه لانژ، دفتر معماری شباهنگ

طراحی رستوران مدرن

دفتر طراحی: دفتر معماری شباهنگ

معماران: الهه موسوی، سروش روغنیان

همکاران طراحی: رضا خاموشی،حسین انصاری،کیمیا مهیاری،مهران علی نژاد،سارا داداش پور،نادیا کاظمی،شیما محمد،سبا موسوی

مجری: پیمان افراشته

همکاران اجرا: احسان علیمی، مسلم جابری

نورپردازی: مهدی همراهی

مهندس تاسیسات: رضا جهانگیری

نوع تاسیسات: داکت اسپیلت

مهندس سازه: علی نوری

آدرس پروژه: ایران ،قم خیابان فاطمی

مساحت زمین: ۲۸۰ مترمربع

زیربنا: ۱۰۷۸ مترمربع

تاریخ شروع- پایان ساخت:۱۴۰۱-۱۴۰۳

عکاس پروژه: خاطره عشقی

شرح پروژه طراحی رستوران مدرن از زبان معمار

طراحی رستوران مدرن کاژه لانژ، کافه رستورانی ست در سه طبقه برای رهایی و آرامش در فضایی متضاد. متضاد با بستر گرم، روشن و کویری شهر قم –  فضایی ست تیره ، خنک و سبز. تضاد اولین کلید واژه و دستمایه طراحی ما شد. تضادی در فضای کافه که در همنشینی با شهر کامل می شود. پروژه در دو فاز کلی طراحی شد. در فاز نخست با تغییر کاربری یک ملک مسکونی به تجاری، فضاهای فلت و یکدست در طبقات ایجاد شد. پلکانی جذاب برای دسترسی به طبقات طراحی شد. این رویکرد، فضایی منعطف و کاربردی را برای فعالیت‌ های مختلف فراهم آورد.

در فاز دوم، کارفرما کاربری کافه رستوران را برای پروژه انتخاب کرد. رستورانی که فراتر از رستوران های موجود در شهر قم باشد. کاژه لانژ فراتر از طراحی داخلی کافی شاپ و رستوران ساده، به فضایی چند منظوره تبدیل شد. هدف اصلی، ایجاد بستری بود که ضمن پاسخگویی به نیازهای مختلف شهروندان، آنها را به گشت و گذار در خارج از شهر ترغیب نکند.

طراحی متضاد با شهری کویری: عناصر داخلی کاژه لانژ در تضاد کامل با محیط کویری شهر قم طراحی شدند. این تضاد در رنگ های سرد و تیره انتخابی برای فضاها، در فرم شکسته و راست گوشه در تضاد با فرم های نرم کویری و در آسایش و خنکی سبزینگی زیاد ایجاد شد. این تضاد در رنگ کف به صورت خطی شکسته نمود پیدا کرد و در دو رنگ متفاوت فضاهای نشستن و حرکت را از هم جدا کرد.پس از آن قطعات درهم تنیده ورق آهن، لوستری منحصر به فرد را خلق کردند که به عنوان عنصری دعوت کننده، مخاطب را به کشف فضای کاژه لانژ ترغیب می‌کرد. این لوستر، با ظاهری نیم درخشان و نیم تاریک، حس رمزآلودگی و کنجکاوی را در بدو ورود به فضا ایجاد می‌کرد. این لوستر در دو طبقه گسترش پیدا می کند و فضای طبقات را به هم مربوط می کند. برای تجربه های متفاوت فضایی، رنجی متفاوت از فضاها در نظر گرفته شد، فضاها در دسته بندی از فضاهای بسته، نیمه باز و باز طراحی شد. کیفیتی که در فضای رستوران باعث جذب مخاطب و حضور چندباره برای تجربه فضاهای متفاوت می گردد.

عنصر مجسمه ای، فلامینگو : سناریوی دیزاین کاژه لانژ، نیاز به کاراکتری جذاب داشت که در این فضا آشیانه کند و با حضورش، مخاطب را شگفت زده کند. از این رو، از جزئیات و المان‌های الهام گرفته از فلامینگو در فضاهای مختلف کاژه لانژ استفاده کردند. این پرنده ی زیبا و خاص، نمادی از رهایی و سفر بود و جذابیت فضا را دو چندان می‌کرد. رنگ این المان در فضاهای مختلف حرکت کرد و مانند نخی نامرئی فضاهارا به هم دوخت. در نهایت، کاژه لانژ تلاشی در راستای ایجاد فضاهایی متفاوت و در عین حال به هم پیوسته بود. طبقات مختلف این مجموعه، با حفظ پیوستگی و انسجام، کیفیتی منحصر به فرد و متمایز را به خود اختصاص دادند. کاژه لانژ، با ارائه فضایی متفاوت و آرامش‌بخش، به پناهگاهی برای شهروندان قمی تبدیل شد و آنها را به تجربه ی حسی ناب در دل کویر دعوت کرد.

در ادامه خطم معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع: اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری

تعداد بازدید: 6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *