طراحی دفتر مرکزی جاباما ، دفتر طراحی معماری بتا استودیو

طراحی دفتر مرکزی جاباما

بازسازی دفتر جاباما

دفتر مرکزی جاباما – [اینجا ]

دفتر طراحی معماری بتا استودیو، آلاله سخایی فر

محل اجرا: تهران- صادقیه

کارفرما: شرکت جاباما، مدیرعامل: احمد ایزدپور

تیم طراحی : بهار پازوکی، مرضیه تابش‌ فرد، مرضیه تقی‌ زاده

اجرا: محسن کدخدایی، آلاله سخایی‌ فر

 سرپرست اجرایی: وحید کریمی

تأسیسات برقی: مهندس مجیدی

تأسیسات مکانیکی: مهندس جعفری

گرافیک: مرضیه تابش‌فرد

عکس: محمدحسن اتفاق

زیربنا: ١٢٠٠ مترمربع

وضعیت عمومی پروژه در گذشته: نوساز، اداری

شروع و خاتمه‌ ی اجرا : بهمن ١٤٠٢ الی تیر ١٤٠٣

وضعیت عمومی پروژه در گذشته: نوساز، تغییرات عمده جهت بهره‌ برداری

از زبان معمار؛ بازسازی و طراحی داخلی دفتر مرکزی جاباما – [اینجا]

ساختمانها موجوداتی زنده‌ اند. آن‌ ها طراحی و ساخته می‌شوند تا براساس کاربری خود تبدیل به محلی برای زیست انسان‌ ها شوند و نیازهای ایشان را برطرف کنند. حال آنکه خود نیز نیازمندند؛ نیاز به بازیابی هویت و بازنویسی چشم‌انداز آینده؛ نیاز به جریان زیستن، به معنای زنده بودن، به زندگی اجتماعی و نیاز به تعاملی نو با محیط پیرامون.

پروژه‌ ی بازسازی و طراحی داخلی اینجا( دفتر مرکزی جاباما) نیز درست از همین نیاز، ایده می‌ گیرد.

ایده‌ ای در راستای تلاش برای طراحی هویت بنا و تأمین حداکثری هم‌زیستی و تطابق آن با محیط اطراف و انسان‌هایی که می‌بایست در اینجا زیست کاری داشته باشند.

جاباما یک استارت‌ آپ است؛ استارت‌آپی که به مسافرین در پیدا کردن و اجاره‌ی اقامتگاه در شهرهای مختلف ایران کمک می‌ کند. پیداست که استارت‌ آپ ها و کسب و کارهای اینترنتی در سال‌ های اخیر با روند قابل توجهی رشد کرده و این شیوه‌ ی کسب‌ و کار در کشور ما نیز با مختصات ویژه‌ ای که دارد، همزمان با تهدیدها و فرصت‌های زیادی مواجه شده که برنامه‌ ریزی برای چشم‌ انداز پیش روی آن‌ ها را بسیار دشوار کرده است. به همین دلیل اصل هوشمندی و چابکی و مهم‌ تر از آن انعطاف‌ پذیری در همه‌ی ارکان، از ویژگی‌ هاییست که برای استارتآ‌پی مانند جاباما ضروری محسوب شده؛ و همچنین برای ما، زمانی که به معماری کردن و طراحی فضا برای چنین مجموعه‌ای فکر می‌کنیم، این موارد کلیدواژ ه های اصلی به شمار می‌ آیند.

جاباما مجموعه‌ایست نسبتاً بزرگ، از لحاظ ساختار سازمانی و تعدد نیروی کار؛ متشکل از بخش‌ های مختلف که هر کدام از آن‌ها ضرورت‌ های فضایی و محیطی خاص خود را دارا بوده، که گردش حرکتی و ارتباط بین این بخش‌ها پارامتری مهم و تعیین‌کننده در طراحی داخلی این مجموعه به شمار می‌ آید.

همچنین ساعات کاری زیاد باعث ضرورت ایجاد فضایی گرم و صمیمی برای کارمندان و بیش از آن تعریف فضایی پویا و دینامیک با امکان شخصی‌سازی برای این افراد، می‌شود؛ ایجاد فضاهایی که کمی دورتر از چهارچوب‌های رسمی و اداری، برای کارکنان صمیمیت و احساس راحتی بیشتری به همراه داشته باشند.

قابل توجه است که لحن و زبان طراحی پروژه‌ی اینجا از زاویه‌ی نگاه کاربران و مراجعین برای جاباما اهمیت ویژه‌ای داشته؛ بنابراین با در نظر گرفتن فرهنگ سازمانی، محتواهای پیشنهادی، هویت برند این مجموعه و نیز توجه جاباما به اهمیت شهرهای جنوبی ایران و اقامتگاه‌های آن در روند رشد خود؛ از کالبد این شهرها، زبان هندسی و فرمی گوشه‌های گرد، استفاده از عناصر معماری سنتی این خطه مانند المان‌های معماری، نوع نورپردازی و استفاده از نور طبیعی، استفاده از پوشش گیاهی و سبزینگی و حس و حال گرم و صمیمی خانه‌های جنوبی؛ که علاوه بر زیبایی بصری، کارایی و راحتی را نیز برای کارکنان جامابا به همراه دارد، الهام گرفته شده است.

در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

تحریریه خط معمار

منبع:

تعداد بازدید: 137

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *