طراحی داخلی بانک دیجیتال ملی پلاس شعبه ی فخر رازی
معماری: طرح و ساخت ازنو
معماران مسئول: احسان توسلی، سولماز تاتاری
موقعیت: ایران، تهران
مساحت: ۵۰۰ متر مربع
تیم طراحی: نیلا شاهمحمدی، رعنا قمرصورت، بهمن زارع
تاسیسات الکتریکال: حامد جعفرزاده
تاسیسات مکانیکال: محمد یزدی
عکاس: محمدحسن اتفاق
سال: ۱۳۹۹
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با شرح پروژه طراحی داخلی بانک دیجیتال ملی پلاس شعبه ی فخر رازی همراه کاربران عزیز و گرامی هستیم. در راستای تحقق هدف بانک ملی برای راه اندازی اولین بانک دیجیتال، طرح مجموعه شامل دو بخش کاری می شود: بخش اول برای بانکداری ۲۴ ساعته که در فضای ورودی تعریف شده و بخش دوم با فعالیت در ساعات متداول کاری که در ابتدا کانتر پذیرش به شکلی متمایز پاسخگوی مشتریان خواهد بود.
ایده ی اصلی طراحی، بر اساس بازتعریف خدمات بانکی در راستای نمایش پیشرفت های تکنولوژیکی و همگام با هوشمندسازی بانک های دیجیتال در سایر کشورها شکل گرفت و درخواست کارفرما، خلق فضاهای مدرن، صمیمی و گرم با استفاده از فرم های خلاقانه و رنگ های متنوع بود. ویژگی های خاص شعبه ازجمله ارتفاع مضاعف سقف و حضور نیم طبقه ی مزاحم در فضای داخلی، نیاز به عنصر پوششی واحد در فضا را ایجاب می نمود. لذا الگویی متشکل از چوب ها که برای سازماندهی فضا و کنترل دیدهای نامطلوب به کار گرفته شد، با امتداد در جداره های داخلی به نمای بیرونی کشانده شده تا بر دعوت کنندگی مخاطب از لایه ی خارجی به سمت لایه ی درونی تاکید نماید. ایده ی طراحی که برای شکلگیری الگوهای عملکردی و زیبایی شناسی فضاها استفاده شده، از شکل بارکد بعنوان آشناترین شاخصه ی دیجیتال سازی الهام گرفته است؛ خطوطی موازی با ریتم غیرخطی.
در طراحی ملی پلاس، استفاده از ساختار مدرن و غیرمتداول فراتر از قالب بصری بانک رفته و در برنامه ی فیزیکی آن نیز نمود یافته است. استفاده از کانترهای دیجیتالی نشسته و ایستاده، حضور قفسه های کتاب، دسترسی به اینترنت رایگان، پذیرایی در کافه و فضاهای نیمه خصوصی جلسات جایگزین قالب سنتی و متداول بانک یعنی باجه و صندلی های انتظار شده است تا تعریف نوینی از مشتری مداری را در صنعت بانکداری ایران ارائه دهد.
شعب ملی پلاس، مشاور محور بوده و در کنار ارائه خدمات مشاوره ای در حوزه های اعتبارات، سرمایه گذاری، بانکداری بین الملل، بورس و اوراق بهادار و بانکداری الکترونیک، آموزش نحوه بهره گیری از تجهیزات و سامانه های غیرحضوری ارائه می شود. علی رغم اینکه هیچ اثری از اسکناس و پول در این شعبه نیست، لیکن سایر خدمات بانکی نظیر افتتاح حساب، صدور کارت، دریافت و پرداخت، انتقال وجه، حواله های بین بانکی و… از طریق تجهیزات مکانیزه قابل انجام می باشد.
اکنون در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر پروژه دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: گروه طرح و ساخت ازنو
تعداد بازدید: 688