طراحی بوتیک هتل هفت پیکر ، دفتر معماری زِما
معماری: دفتر معماری زما
معمار مسئول: رضا مفاخر
مدیر طرح و اجرای مرمت: حسین راعی
موقعیت: ایران، گرگان
مساحت زیربنا: ۲۵۰۰ مترمربع
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۶
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۹
عکاس: احمد آق
شرح پروژه
در این بخش از خط معمار با معرفی پروژه طراحی بوتیک هتل هفت پیکر همراه کاربران عزیز و گرامی هستیم. پروژه ی حاضر توسط دفتر معماری زما طراحی و بازسازی شده است. این پروژه شامل بازسازی و تغییر کاربری خانه باقری گرگان می باشد که متعلق به اواسط دوران قاجار است. این خانه ی تاریخی در طی دوران مختلف، جهت پاسخگویی به نیازهای سکونتی خانواده بزرگ باقری در بافت تاریخی شهر گرگان ساخته و توسعه یافته است. با توجه به این موضوع شما می توانید شواهد متعددی از دوران مختلف معماری را در این مجموعه ارزشمند ملاحظه نمایید. معماری بسیار ارزشمندی که شکوه و جلال آن در زندگی آینده اش و در قالب مجموعه اقامتی و پذیرایی هفت پیکر تجلی یافته است.
به گفته طراح پروژه فرآیند مرمت و تجهیز این خانه تاریخی دارای رویکردی آکادمیک، مبتنی بر یک سناریوی دقیق با هدف کاربرد دوباره در قالب یک مجموعه اقامتی و پذیرایی بازسازی و مرمتشده که در عین توجه به اصالت و جوهره بنا و تداوم بخشیدن به موضوع سکونت در فضاهای داخلی و حیاط های هفت گانه خانه، بستری برای خلق تجربههای منحصر به فرد ایجاد نمایند. رویکرد آکادمیک، به عنوان رویکردی نوین در یک مجموعه اقامتی و پذیرایی، از طریق برنامهریزی و اجرای سلسله مطالعات و پژوهش در حوزههای مختلف غذا، صنایع دستی و معماری و … به دست آمده و مهمانان در طول اقامت و حضورشان در بوتیک هتل هفت پیکر و در گشت هایشان با آن مواجه خواهند شد.
همانطور که در بالا بدان اشاره شد، این بنا توسط دفتر معماری زما در حوزه تغییر کاربری و استفاده مجدد سازگار از بناهای تاریخی، طراحی و در اواسط سال ۱۳۹۹ به صنعت گردشگری معرفی شده است. این پروژه در سال ۱۳۹۵ در بزرگترین خانه تاریخی شمال ایران و از طریق صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، به بخش خصوصی برای تکمیل فرآیند مرمت کالبدی و پذیرش کاربری جدید واگذار گردیده است.
همانطور که طراح بدان اشاره می نماید، هدف اصلی از بازسازی و طراحی این مجموعه ایجاد پلی میان گذشته و آینده می باشد. از این رو در فرایند طراحی و سناریوهای آن سعی برا یان بوده تا افزون بر توجه به حافظه جمعی و تمایل به احساس تداوم، با نیازها و اولویتهای افرادی که امروز آن را زیست میکنند سازگار شود. بدین ترتیب کلیه اجزا و مبلمان افزوده شده به عنوان یک لایه ای نو از تاریخ این بنا، طوری است که در عین سادگی و مدرن بودن یک هم افزایی زیبایی شناختی قوی را با بنای زیبای موجود ایجاد کرده است. این مجموعه به عنوان بخشی از حافظه تاریخی شهر گرگان دارای هفت بخش اصلی بوتیک هتل، رستوران، کافه، گالری صنایع دستی، استودیو فیلم و عکس، تور و موزه میباشد.
در ادامه خط معمار شما را به دیدن سایر تصاویر دعوت می نماید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
منبع: Aoapedia.ir
اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری
تعداد بازدید: 843