۶۰ نمونه دکوراسیون داخلی مطب زنان و زایمان
۶۰ نمونه دکوراسیون داخلی مطب زنان و زایمان
در این مطلب قصد داریم با همراهی شما به بررسی بیش از ۶۰ نمونه دکوراسیون داخلی مطب زنان و زایمان بپردازیم. نمونه های ارائه شده در این مطلب، بیشتر بر اساس سبک طراحی مدرن دیزاین شده اند. در یک فضای درمانی نظیر مطب و کلینیک پزشکی، معمولا شاهد وجود زیرفضاهای ذیل هستیم:
- بخش رسپشن یا پذیرش و انتظار بیماران
- اتاق پزشک و یا اتاق ویزیت بیمار
- سرویس بهداشتی
- فضای آشپزخانه
به طور معمول بسیاری از فضاهای درمانی و پزشکی شامل همین فضاها هستند اما می توان با توجه به نوع مطب و رشته ی متخصص، فضاهای دیگری را نیز در مطب شاهد بود. اما به طور کل مطب شامل همین فضاها می باشد.
تنوع سبک های معماری داخلی
سبک های معماری و طراحی داخلی که برای دیزاین یک فضاهای پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرد، بسیار متنوع هستند. سبک های کلاسیک، مدرن، مینیمال، صنعتی و … . اما به نظر می رسد برای مطب زنان و زایمان، سبک مدرن نسبت به دیگر سبک های معماری فراگیرتر باشد. اگر به طرح های ارائه شده در این قسمت توجه نمایید، متوجه این موضوع خواهید شد. اگر به عنوان یک پزشک این مطلب را مطالعه می نمایید و قصد دارید فضای مطب خود را بازسازی نمایید، دعوت می کنیم از طریق لینک زیر به صورت خلاصه و کلی با سبک های طراحی داخلی آشنا شوید:
بسیاری از پزشکان بویژه پزشکان قدیمی تر، سالهای سال است که در یک مطب مشخص طبابت می کنند. بسیاری از این فضای پزشکی با توجه به قدمت ساختمان و فضای داخلی آن، مستهلک شده و از نور و دیزاین مناسب برخوردار نیستند! بطور حتم شما نیز می دانید که برای یک فضای درمانی کیفیت فضا از اهمیت بالایی برخودار است. نور مناسب، دیزاین متناسب و همچنین تقسیم بندی مناسب فضایی از نکاتی هستند که در یک فضای پزشکی نظیر مطب باید بطور ویژه مورد توجه قرار گیرند. بر همین اساس به تمامی پزشکانی که در یک فضای قدیمی و مستهلک و فاقد کیفیت فضایی مشغول به فعالیت هستند، دعوت می کنیم نسبت به نوسازی فضای کاری خود اقدام نمایند. به این منظور می توانید از تجربیان گروه معماری آوگون استفاده نمایید.
تقسیم بندی فضایی
فضاهای اصلی در فضای مطب را در بخش بالایی مطرح نمودیم. همانطور که اشاره شد، بخش پذیرش و انتظار، اتاق پزشک، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و … از فضاهای معمول در یک مطب پزشکی هستند. برای مطب متخصص زنان و زایمان نیز این موضوع صدق می کند. تقسیم بندی فضای صحیح در مطب متخصص زنان و زایمان به این شکل است که بیمار و همراه پس از ورود به مطب، به بخش پذیرش وارد شده و پس از انجام امور اولیه در بخش رسپشن، در قسمت انتظار که معمولا روبری بخش رسپشن قرار دارد، منتظر ملاقات با پزشک خواهند شد. سپس به اتاق پزشک راهنمایی می شوند. اتاق پزشک در مطب زنان و زایمان معمولا نباید از داخل بخش انتظار دید مستقیم داشته باشد و در این رابطه باید کمی محدودیت اعمال نمود. این تقسیم بندی ساده است و بسیاری از پزشکان نیز این موضوع را می دانند. اما در عمل وقتی به فضای مطب آنها مراجعه می کنیم، تقسیم بندی درست را نمی بینیم. از این رو، با همراهی یک مشاور معماری می توان به مطب شکل و فرم اصولی داد.
متریال های مورد استفاده
برای طراحی و دکوراسیون داخلی مطب زنان و زایمان به سبک مدرن، دست معمار و طراح در انتخاب متریال کاملا باز است. متریال های بسیار زیادی در مطب پزشکی می توانند مورد استفاده قرار گیرند و محدودیت خاصی در این رابطه وجود ندارد. به طور معمول از کناف و گچ برای دیوار و سقف و از متریال هایی نظیر چوب، فلز، کورین، شیشه، بتن و … برای دکوراسیون فضا استفاده می شود. انتخاب متریال معمولا توسط معمار صورت می گیرد و از کارفرما یا پزشک در مورد آن نظرخواهی می کند.
نورپردازی
بسته به اینکه فضای مطب از نور طبیعی خوبی برخوردار باشد یا خیر، نورپردازی می تواند تغییر کند. از آنجایی که معمولا پزشکان در ساعات بعد از ظهر و شب در مطب خود مشغول به کار می شوند، نیاز به نورپردازی خوب در فضا کاملا محسوس و یک امر ضروری به حساب می آید. بسیاری از فضاهای پزشکی که مردم به آنها مراجعه می کنند، نور مناسبی ندارند. از این رو باید به مبحث نورپردازی توجه ویژه ای داشت. برای اینکه فضای درمانی از نور مناسب و کافی برخوردار باشد. مطب مانند هر فضای کاری دیگر، نیاز به نور مناسب برای کار دارد.
در ادامه سخن را کوتاه و دعوت می کنیم نمونه های ارائه شده در این بخش را مشاهده نمایید. در صورتی که در رابطه با دکوراسیون داخلی مطب زنان و زایمان سوالی در ذهن دارید، می توانید از طریق بخش نظرات (انتهای همین صفحه)، سوال خود را مطرح نمایید.
تحریریه خط معمار
منبع: ArchLine
تعداد بازدید: 8,567