طراحی و بازسازی خانه ۲۴۴ ، محمدرضا تعبدی

بازسازی خانه های قدیمی ایرانی

معماری: معماران هورنو

معمار اصلی: محمدرضا تعبدی

تیم طراحی: احسان نعمت الهی، مرضیه آرایش

نقشه های فاز دو: مرضیه آرایش

موقعیت: ایران، شیراز

مساحت/زیربنا:  ۱۸۰/۳۷۸ مترمربع

عکاس: امین زند شاهوار، مهسا شریف جعفری

مشاور گرافیک: پرهام استوار

سال: ۱۳۹۶

شرح پروژه از زبان معمار

این پروژه با عنوان خانه شماره ۲۴۴ شامل بازسازی یک ساختمان مسکونی می باشد که در سطح زمینی با مساحت ۳۷۸ مترمربع قرار گرفته و دارای زیر بنای ۱۸۰ مترمربع می باشد. این ساختمان قدیمی با قدمت ۴۰ سال در خیابان عفیف آباد شیراز واقع شده است.

مراحل بازسازی

بعد از برداشت و بازدید اولیه به علت قدمت بالای ساخت پروژه محدودیت هایی در حیطه سازه پدید آمدند. بنابراین تصمیم طراحان بر آن شد تا کمترین تغییرات و جابجایی سازه ای صورت گیرد و تنها به تقویت سیستم سازه ای و دیوارها پردازند و تعویض کلیت ساختمان در جهت ارتقای سطح کیفی بنا صورت پذیرد.

در طی بازسازی این پروژه توجه ویژه ای به سرعت اجرای کار، تأمین فضاهای مورد نیاز کارفرما، تأمین نور و دید مناسب و به علاوه به کار گرفتن و بازسازی فضاهای بی استفاده و مرده و تبدیل این مکان ها به یک فضایی پویا و سرسبز شده است. بنابراین گلخانه ای که در مرکز ساختمان قرار دارد و به فضایی غیر قابل استفاده تبدیل شده بود، با تغییرات ایجاد شده در جداره ها و متریال و پوشش گیاهی به فضایی پویا و زنده با سیرکولاسیون هوای تازه تبدیل شد. همینطور در بخش حیاط ورودی فضای زیر راه پله به محدوده‌ایی غیرقابل استفاده تبدیل گشته بود که دقیقا در روبروی پنجره فضای نشیمن قرار داشت و با توجه به طراحی مورد نظر به باغچه‌ایی کوچک با چشم‌اندازی زیبا از پنجره نشیمن تغییر یافت. در بازشو‌های نورگیر مثل پنجره‌ها ی رو به حیاط کوچک ابعادها بزرگتر شده و تا نزدیکی زمین آورده شده‌اند تا فضایی دلباز و پر نور را رقم بزنند.
از آن جایی که در قبل از بازسازی پروژه فقط یک مکان برای پارک ماشین وجود داشته، بعد از بازسازی بخش ورودی ساختمان برای پارک دو ماشین تامین شده است.

در حیاط جنوبی ساختمان که حیاط اصلی ساختمان است فضاهایی بدون استفاده و مرده در بین باغچه ها وجود داشتند که با کف سازی مناسب به مسیرهایی برای تردد و نشیمن تبدیل شده‌اند، همچنین نورپردازی داخل حیاط به صورت نورهای دیواری و نورهای دفنی زیر درختان برای جلوه‎ ی بصری بیشتر انجام گرفته است، در جداره های حیاط از رنگ‌های زنده استفاده شده است تا حس شاخص بودن فضای باز را به مخاطب انتقال دهد. کف‌سازی‌ها با ادغام چمن سبز اجرا شده‌اند. باغچه‌ها به صورت کامل حفظ شده است. درختان عنصر اصلی حیاط هستند و طرح‌ها بر اساس محوریت آنها انجام گرفته است و هم‌چنین به تعداد درختان و گیاهان حیاط افزوده شده است.

در ادامه با دیدن تصاویر خط معمار را همراهی کنید.

بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی  بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی

تصاویر قبل از بازسازی

بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی بازسازی خانه های قدیمی ایرانی

در این بخش به بازسازی خانه های قدیمی ایرانی پرداختیم.

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

منبع: Aoapedia.ir

اقتباسی از دانشنامه هنرمعماری

تعداد بازدید: 6,265

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *