معماری ساختمان اداری میرداماد، استودیو معماری ایرا
معماری: استودیو معماری ایرا
معمار مسئول: رایحه ایرانپور
همکار طرح: نوید نوحی
گرافیک: محمدرضا حورجندی
عکس: محمدرضا حورجندی، متین صفاری
موقعیت بنا: اصفهان، خیابان میرداماد
کاربری بنا: اداری
مساحت : ۱۲۵ مترمربع
زیربنا: ۴۴۰ مترمربع
سال ساخت: ۱۳۹۶
جوایز: راه یافته به مرحله ی نیمه نهایی جایزه معمار ۹۷
ایده طراحی:
اصفهان معاصر، همچون سایر شهرها چندین دهه است که، از یک سو به واسطه ی رشد جمعیت، افزایش تراکم ساخت وساز و …، و از سوی دیگر، به واسطه ی مداخلات شهری و خیابان کشی های جدید، دستخوش تغییرات فراوان شده است، از جمله خیابان کشی های جدید، در مرکز شهر، خیابان میرداماد، واقع در بافت تاریخی مسجد درب کوشک است. خیابانی که بدون توجه به تاب بافت، با عبور از روی پلاک های شهری، عمود بر خیابان طیب احداث شده است. قطعات لبه ی شمالی و جنوبی خیابان، در حال شکل دهی سیما و ساختار این بخش از شهر هستند، جز ساختارهایی که در آینده بر سرنوشت سایر قطعات این بخش از شهر اثر گذار خواهند بود، لذا معمار در ارتقاِء سطح سلیقه و زیبایی شناسی عمومی نقش به سزایی ایفا می کند.
استراتژی طراحی تلاشی است در جهت تداوم اندام واره ی این بافت تاریخی، اعضای اندام واره دارای پیوستگی کلی می باشند، معماری هم جزِیی از یک پیکره ی کلی است که ملزم به تبعیت از اندام واره ی بافت خود است، لذا شرایط خاص محدوده ی طراحی، ایده ی طرح را حول رعایت پیوستگی پوسته ی شهری، فرم و متریال در بافت تاریخی، دید و منظر و رعایت خط آسمان شکل داد.
زمین پروژه، با کاربری اداری، در لبه ی شمالی خیابان میرداماد، در مجاورت چند درخت واقع شده است. این همنشینی مجال گفتگویی میان ساختمان و درختان را پدید می آورد، با توجه به اینکه جداره ی جنوبی بنا به طور کامل به موازات خیابان نبود، سه شکست در این جداره ایجاد شد. این امر منجر به داشتن بهترین و نزدیک ترین منظر، در هر طبقه، با توده ی شاخه ها و برگ های مجاور می شود. به منظور به حداقل رساندن مرز میان پوسته ی بنا و درختان مجاور ساختمان، پوسته ای بافته شده از نوارهای آجری و شیشه در جداره ی جنوبی به صورت شفاف، نیمه شفاف و بسته با در نظر گرقتن محدودیت میزان شیشه ی قابل استفاده در نما، شکل گرقت. این بافت در زوایای مختلف نور تغییر چهره داده و منجر به ایجاد پویایی در جداره ی شهر می شود. گشایش های حاصل از بافت در باکس پله دسترسی به نور و منظر را مهیا می کند.
در ادامه، سازمان دهی فضایی مبتنی بر این سه شکست در سه زون انجام گرفت به دین صورت که; واحد اداری- دسترسی عمودی- واحد اداری- توزیع افقی فضا را شکل داد.
در ادامه با دیدن تصاویر خط معمار را همراهی کنید.
پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.
تحریریه خط معمار
نگارنده: مینا مقدم
شرکت معماری آوگون
منبع: استودیو معماری ایرا
تعداد بازدید: 747