معماری و طراحی نما آپارتمان شماره ۱ – رامین مهدی زاده
معماری و طراحی نما آپارتمان مسکونی شماره ۱ – رامین مهدیزاده
موقعیت: محلات، ایران
دفتر معماری: کالکتیو ترین
معمار ارشد: رامین مهدی زاده
همکاران طراحی: امید خداپناهی، محسن ابریشمکار
کارفرما: رامین مهدی زاده، مهدی مهدی زاده ،حسین سهراب پور
نوع کاربری: مسکونی
مساحت زمین: ۴۲۰ مترمربع
زیربنا: ۱۳۰۰ مترمربع
سازه: رضا مهدی زاده
اجرا: مهدی مهدی زاده
گرافیک: امید خداپناهی، رامین مهدی زاده
جوایز: رتبه اول جایزه معمار سال ۱۳۸۹ در گروه ساختمانهای مسکونی
روژه آپارتمان مسکونی شماره یک، در مسابقه معمار در سال ۱۳۸۹، رتبه نخست گروه مسکونی را کسب کرد. این پروژه در خیابان ۱۵ خرداد شهر محلات در زمینی به مساحت ۴۲۰ مترمربع و با زیربنای کل ۱۳۰۰ مترمربع بنا شده است که عملیات طراحی و ساخت این پروژه در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و در سال ۱۳۸۹ نیز پایان یافت.
این پروژه نه تنها از لحاظ فرم و حجم، بلکه با استفاده از مواد و مصالح محلی با محیط اطراف خود ارتباطی مستقیم برقرار کرده. طرز تعریف دیوارها و بازشوها و پنجره ها، استفاده از سنگ و چوب، همه بسیار زیبا و تاثیرگذارند. محلات شهری درمرکزایران است که ۵۰ درصد اقتصاد آن شامل صنعت سنگ بری می باشد. درساخت این آپارتمان ازهمین زمینه استفاده شده و با بکارگیری ضایعات سنگ ها یک پروژه منحصربفرد دربافت شهری برپا شده است.
این سنگ ها در نمای بیرونی ساختمان با زوایای قابل تامل و زیبایی کار شده است واین باعث شده که سازه دارای زبان معماری مدرن و بی نظیری باشد. سنگ های بازیافتی که از کارخانجات محلی برش سنگ جمع آوری شده اند، در رنگ و بافت بسیار متنوع اند و وقتی روی هم تلنبار می شوند بافتی منسجم وپیچیده به دست می دهند که به ترکیب هیچ ماده دیگری شبیه نیست.
تغییر خفیف زوایا در پلان برای جوابگویی به خطوط مورب سایت و ایجاد فضاها و نورگیرها مناسب اند. دو انتهای پلان و فضاهای ایجاد شده بین دو زاویه زمین بسیار خوب حل شده اند. همچنین این پروژه درمکانی قرار دارد که با درختانی سبز احاطه شده و جو زیبای را دراین شهر تاریخی رقم زده است. درمحلات برای حفاری و برش سنگ ها ازانرژی فسیلی استفاده می شود.
و با توجه به تکنولوژی مورد استفاده دراین معادن که بازده بسیارکمی دارد. فقط کمتر از ۵۰درصد سنگ ها قابل استفاده است و مابقی به عنوان ضایعات دور ریخته می شود.اما اجرای این پروژه اثبات می کند که باخلاقیت و ایجاد ایده های مفید در معماری علاوه برخلق یک اثر زیبا می توان درمصرف انرژی ها و هزینه ساخت، صرفه جویی قابل ملاحظه ای کرد و پروژه را تبدیل به مقرون به صرفه کرد.
تحریریه خط معمار
منبع: https://archline.ir – Archdaily
تعداد بازدید: 5,249
ایده و کانسپ و داخلی هارو از کجا باید بیاریم