طراحی کافه رستوران گرتا، گروه معماری پایاپیرنگ

دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی

معماری: گروه معماری پایاپیرنگ

معماران مسئول: اشکان قشقایی، سمانه متقی پیشه، پویا رنجبر

موقعیت: ایران، شیراز

مساحت: ۳۰۹ مترمربع

تیم طراحی: پریسا حسینی، الهام درویش، رسول فتح اللهی، ایمان پورابراهیم

عکاس: سمانه متقی پیشه، احمد میرزایی

سال: ۱۳۹۷

شرح پروژه از زبان معمار

گروهی از پزشکان تصمیم به راه اندازی رستورانی داشتند که از لحاظ شفافیت فرآیند آماده سازی و تهیه غذا برای مشتریان قابل اعتماد باشد. به علاوه قصد داشتند این فضا جایی فراتر از رستوران بوده و به محیطی برای جمع های کوچک فرهنگی و همچنین برای علاقه مندان به مطالعه و گفتگو تبدیل شود. یکی از چالش هایی که طراحان با آن روبرو بودند محدودیت در زمان اجرا بود. اولین ملاقات میان کارفرما و طراحان ۱۵ اسفند بود و زمانی که کارفرمایان برای افتتاحیه در نظر گرفته بودند ۱۵ اردیبهشت بود و قابل تغییر نیز نبود. مساحت فضای داخلی تقریبا ۳۰۹ مترمربع می باشد.

کاربری این فضا پیش از این فست فود بوده و تقریبا مدتی بود که بدون استفاده مانده بود. یکی دیگر از خواسته های کارفرما از بین بردن ذهنیت مشتریان از تجربه فست فود پیشین و طراحی فضایی جدید بود. از این رو در گام اول، طراحان با توجه به محدودیتی که در زمان اجرا داشتند، سعی کردند تا میان زمان گفتگو با کارفرما، طراحی و اجرای عملیات همپوشانی ایجاد کنند. بدین ترتیب طراحان زمان بیش تری را برای تمرکز در طراحی جزئیات بدست می آوردند.

با توجه به هزینه های بالای بازسازی و استیجاری بودن ملک، جزئیات معماری به ویژه بخش های ثابت، پروژه باید با حداقل هزینه ها طراحی می شد و به علاوه سرعت در اجرا نیز مد نظر طراحان قرار می گرفت.
فضای روبروی آشپزخانه در واقع وُیدی بود که سایر فضاها در جوار آن قرار می گرفتند. طراحان این وُید را به یک فضای سفید تبدیل کرده و تا پله های ورودی رستوران امتداد دادند. این بخش اولین فضایی است که مشتری با آن روبرو می شود و می تواند به طور همزمان آشپزخانه، سالن طبقه همکف، سالن طبقه اول، و فضای کافی شاپ و مطالعه را مشاهده کند.
ساختار بتونی با تیرها و ستون های نسبتاً بزرگ و هندسه گسسته از مهمترین چالش های این پروژه بود. علاوه بر محدودیت های موجود در حین بازسازی تغییرات زیر صورت گرفت:
_ فضای پارکینگ به عنوان یک فضای ذخیره سازی و فضای بدون استفاده از آن به عنوان فضای پخت در نظر گرفته شد.
_ با تخریب پارتیشن بین آشپزخانه و فضای عمومی، آماده سازی مواد غذایی در معرض دید خواهد بود.
طبقه اول این کافه ستوران دارای دو بخش در هم تنیده بود که به واسطه نوع مبلمان و همچنین رنگ ها از یکدیگر جدا شدند. چنین انتخابی در جهت کاربری هم‌ زمان کافه و رستوران نیز اتفاق افتاده است. استراتژی طراحی اولیه با هم همپوشانی داشت تا طراحی و ساخت پروژه را انجام دهد.
اکنون در ادامه با دیدن تصاویر دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی خط معمار را همراهی کنید.

دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی  دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی

پلان ها، دیاگرام، سکشن و غیره.

در این بخش به دیزاین کافه رستوران مدرن ایرانی پرداختیم.

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

شرکت معماری آوگون

منبع: Architizer

تعداد بازدید: 685

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *