طراحی ویلا
طراحی ویلا
امروزه در جامعه ی ایرانی بویژه شهرهای بزرگ نظیر تهران و …، بسیاری از افراد برای اوقات فراغت و دوری موقت از فضای شلوغ و پر دغدغه شهر اقدام به ساخت و طراحی ویلا برای خود می نمایند. به طور معمول مناطق ویلایی در جایی دور از مناطق شهری قرار دارد. به عنوان مثال، از گذشته ی دور، منطقه و شهر لواسان ، بعنوان یک منطقه خوش آب و هوا و البته نزدیک به شهر تهران، مورد توجه شهروندان تهرانی بوده است. اما با افزایش قیمت ملک در این منطقه و همچنین کمبود زمین برای ساخت ویلا، مردم تهران برای اوقات فراغت شان به سراغ مناطق دیگر که از آب و هوای مطلوبی برخوردار هستند رفته اند. از جمله ی این مناطق می توان به منطقه کردان کرج، مناطق اطراف شهر دماوند، باغ ویلاهای شهریار و … اشاره نمود.
همانطور که در ذهن همه ی ما جا افتاده است، ویلا عبارت است از ساختمانی که در فضایی با عنوان محوطه ویلایی قرار می گیرد. تفاوت ساختمان ویلایی با ساختمان های چند طبقه شهری در هماهنگی ویلا با فضای پیرامون است. این هماهنگی در ساختمان های شهری کمتر دیده می شود. به طور معمول، ویلا از چهار طرف دارای نما است. یعنی به طور معمول ساختمان از هر ۴ طرف توسط محوطه محصور می شود. البته مواردی غیر از این هم ممکن است، اما به طور معمول داستان از همین قرار است.
منظور از هماهنگی ویلا با فضای پیرامون این است که در ساختمان های شهری، توجه به محیط پیرامون کمتر است. اما در یک ویلا، تمرکز بر روی ایجاد ارتباطی تنگاتنگ میان محوطه و ساختمان ویلا است و طراحی ویلا و محوطه با لحاظ کردین دیگری صورت می گیرند.
خرید ویلا
اگر شما هم به عنوان یکی از ساکنین شهرهای بزرگ قصد داشتن یک ویلا در فضاهای اطراف شهر را دارید، برای داشتن ویلا، دو راه پیش رو دارد. راه اول خرید ویلا و راه دوم ساخت ویلاست. اگر قصد داشته باشید با کمترین اتلاف وقت ممکن، ویلایی در اختیار داشته باشید، ساده ترین راه همین خرید ویلای آماده است. شما می توانید به مناطق ویلایی مراجعه نموده و پس از یافتن منطقه مطلوب، اقدام به خرید ویلایی نمایید که با شرایط شما سازگاری دارد. اما چند نکته آزار دهنده در این رابطه وجود دارد.
– اول اینکه قیمت ویلایی که به صورت آماده خریداری می گردد، نسبتا بالاست. اگر خودتان اقدام به خرید زمین و ساخت ویلا نمایید، به طور حتم، قیمت تمام شده بسیار پایین تر خواهد بود. البته، در این میان زمانی در حدود شش ماه الی یکسال را برای احداث ساختمان ویلا باید در نظر بگیرید.
– دوم اینکه وقتی ویلایی آماده را خریداری می کنید، به طور حتم، باید در نظر داشته باشید که شما از کیفیت ساخت ویلا بی خبرید. یعنی باید همان چیزی که را که می بینید و می شنوید باور کنید. برای بسیاری از ویلاهای آماده عملیات مقاوم سازی صورت می گیرد.
– سومین نکته منفی در مورد خرید ویلای آماده این است که طراحی و ساخت صورت گرفته است. اگر شما خودتان اقدام به ساخت ویلا نمایید (منظور این است که کار را به شرکت پیمانکار بسپارید)، می توانید طرحی که در ذهن دارید را پیاده سازی نمایید و یا از نظرات مشاور در زمینه طراحی استفاده و سلیقه خود را با همکاری مشاور به مرحله طراحی درآورید.
و اما نکته ی مثبت در صورتی که تصمیم به خرید ویلای آماده بگیرید این است که شما زمانی را برای اینکار از دست نخواهید داد و در کمترین زمان ممکن می توانید فضای اوقات فراغت و استراحت تان را در اختیار داشته باشید.
ساخت ویلای طراحی شده
ما در بخش قبل نقاط منفی خرید ویلای آماده را بیان نمودیم. تمامی نقاط ضعف ذکر شده، در هنگام ساخت ویلا بصورت شخصی با همکاری مشاور، تبدیل به نقطه قوت خواهند شد. یعنی اول از همه شما در مرحله ی هزینه کرد، بسیار جلو خواهید بود. یعنی قیمت تمام شده ی ویلا، پایین تر از آن چیزی است که در هنگام خرید ویلای آماده، باید هزینه نمایید. حسن دوم ساخت ویلا این است که شما می توانید مرحله به مرحله ناظر کیفیت ساخت باشید. یعنی از مرحله گودبرداری تا نصب کاشی و سرامیک، شما در جریان انتخاب متریال ها، اسکلت و … خواهید بود و می توانید آن طور که در نظر دارید، این موضوع را مدیریت نمایید.
سومین نکته، این است که ویلا با در نظر گرفتن نیازمندی ها، علایق و سلایق شما طراحی خواهد شد. این نکته خود به قدری مهم است که به همین یک دلیل، ما پیشنهاد می کنیم حتی اگر اقدام به خرید ویلای آماده نموده اید، پیش از خرید، بازهم در رابطه با طراحی ویلا ، با کارشناسان صحبت داشته باشید.
ایرادی که بر موضوع ساخت ویلا مطرح است، بحث زمان بر بودن و نیاز به صبر و حوصله است. ساخت ویلا نیاز به هماهنگی هایی با مراجع قانونی دیربط نیز دارد که این مراحل با هماهنگی پیمانکار انجام خواهد شد.
اگر تصمیم به طراحی و ساخت ویلای شخصی گرفتید – که پیشنهاد ما بر همین موضوع است – ، می توانید برای آشنایی با مراحل کار، هزینه های انجام کار و … با گروه معماری آوگون در تماس باشید. شرکت معماری آوگون با سالها تجربه در زمینه ی طراحی ویلا ، ساخت ویلا و همچنین نظارت بر اجرای ساخت ویلا، فعالیت می کند و شما می توانید برای بررسی موضوع طراحی ویلا ، از مشاوره گروه معماری آوگون بهره مند شوید و سپس نسبت به انجام این کار اقدام نمایید.
برای طراحی ویلا ، اتفاقات زیر می افتد:
مشاوره با گروه معماری آوگون برای طراحی ویلا | آغاز طراحی ویلا | رایزنی با شما و رسیدن به طرح نهایی | آغاز عمیلات اجرای پروژه بر اساس طرح |
پس از تماس شما با ما، امکان سنجی های اولیه مربوط به ویلای شما صورت می گیرد. با توجه به زمین شما، موقعیت، شرایط جغرافیایی، برآورد اولیه ای از هزینه های طراحی و اجرا برای شما انجام خواهد شد. هزینه های این بخش بسیار شناور است و پس از بررسی شرایط پروژه مشخص خواهند شد. | پس از حصول توافق اولیه، مرحله طراحی آغاز می گردد. در این مرحله، مهندسین معمار شرکت آوگون در محل پروژه حضور یافته و نسبت به تهیه نقشه های مربوطه اقدام می کنند. پس از نقشه برداری، طراحی پلان ویلا، حجم معماری ویلا، طراحی نمای ویلا و طراحی داخلی ویلا انجام می گیرد. | پس از آماده شدن طرح اولیه، از سوی گروه معماری آوگون با شما تماس گرفته شده و از شما برای جلسه رایزنی و بررسی طرح دعوت می شود. در جلسه بررسی طرح، ما طرح را ارائه و نظرات شما را می شنویم. پس از این، مطابق نظرات شما و نظر تخصصی کارشناس معمار، به جمع بندی رسیده و طرح نهایی تولید می گردد. در این مرحله پس از تایید طرح نهایی، تمامی نقشه های اجرای مورد نیاز، از برق و مکانیک و سازه تا تقشه های فاز ۱ و فاز ۲ معماری ساختمان تهیه و تولید می گردند. | پس از تمامی مراحل ذکر شده، با تایید شما، عملیات اجرا آغاز خواهد شد. عملیات ساخت ویلا، می تواند توسط شرکت معماری آوگون انجام گیرد. و یا اینکه با نظارات شرکت انجام شود. حالت سوم این است که شما خود اقدام به ساخت ویلا نمایید که با وجود نقشه های ارائه شده، این کار نیز مقدور خواهد بود. |
اگر تمایل دارید بیشتر با شرکت معماری آوگون آشنا شوید، می توانید لینک زیر را بررسی نمایید:
شماره تماس: ۸۸۷۲۸۱۲۴-۰۲۱
در ادامه به بررسی برخی نمونه کارهای طراحی ویلا (معماری، طراحی نما، طراحی داخلی) که توسط شرکت معماری آوگون انجام شده است، می پردازیم:
اجرای نهایی ویلای کوچک زاده:
معماری ویلای سپیدار واقع در منطقه کردان کرج:
ویلای جابان واقع در روستای جابان شهرستان دماوند:
ویلای آبسرد واقع در منطقه آبسرد:
طراحی و اجرای ویلای کوهکن واقع در رامسر:
ویلای کوچک زاده واقع در تهراندشت ، سرخاب:
ما در شرکت آوگون، این قابلیت را داریم که برای شما، ویلایی با توجه به شرایط و بودجه شما، طراحی و اجرا نماییم. تمام تلاش ما بر ارائه کاری است که به لحاظ کیفیت و هزینه، در مطلوب ترین شرایط ممکن قرار داشته باشد.
آنچه در بالا مورد بررسی قرار گرفت، پروسه ای است که برای طراحی ویلا باید صورت گیرد. حال آنکه طراحی ویلا یک مرحله از مراحل ساخت ویلاست. در ادامه شما را با مراحل ساخت ویلا آشنا خواهیم نمود. سعی ما بر این است، هر اطلاعاتی که شما در رابطه با طراحی و ساخت ویلا نیاز دارید را در اختیار شما قرار دهیم تا نسبت به این کار، آگاهانه اقدام نمایید.
مراحل ساخت ویلا
طراحی ویلا
مرحله اول در ویلاسازی، همان مرحله ای است که تا کنون در مورد آن صحبت می کردیم. یعنی طراحی ویلا. اگر شما قطعه زمینی را در منطقه ای در اطراف شهر خریداری نموده باشید و تصمیم به ساخت ویلا گرفته باشید، مرحله اول در ساخت، انتخاب یک شرکت معماری به عنوان طراح، مشاور و پیمانکار یا ناظر ساخت ویلاست. در این رابطه، بخشی از نمونه کارهای شرکت آوگون ارائه شد تا شما با سبک طراحی ما بیشتر آشنا شوید.
و اما سوالی که به احتمال زیاد در ذهن شما هم وجود دارد این است که چرا باید با یک شرکت معماری در زمینه طراحی و ساخت ویلا همکاری کنم؟ چرا باید هزینه ای اضافه بابت طراحی و … بپردازیم؟ حتی اگر خود شما دستی بر آتش ساخت و ساز داشته باشید، با خود خواهید گفت که من تجربه کافی برای ساخت ویلا را دارم و خود می توانم این پروژه را مدیریت کنم. در جواب باید گفت، انتخاب این که ساخت ویلا با نظر یک شرکت معماری صورت گیرد، با شماست. به طور حتم شما به عنوان کارفرما حق انتخاب خواهید داشت و می توانید با تکیه بر تجربه شخصی ویلاسازی را انجام دهید و یا همکاری و تحت نظارت یک شرکت مشاور.
نکته ای که در این رابطه وجود دارد این است که برای هر کاری باید به سراغ متخصص آن حوزه رفت. شاید در ذهن شما اینطور جا افتاده باشد که طراحی، هزینه اضافه است اما واقعیت این نیست. شرکت طراحی و معماری، با توجه به تجربه ای که در این حوزه دارد، کارها بسیار بهتر و آگاهانه تر مدیریت خواهد کرد و در نهایت، شما خواهید دید که استفاده از خدمات متخصص، می تواند هزینه های شما را در نهایت بهینه سازی نماید. این که شما خود دست به کار شوید و بدون اطلاعات کافی و نقشه های مورد نیاز شروع به انجام کار نمایید، سبب دوباره کاری ها، تخریب ها و ساختن های مجدد بسیاری خواهد شد که در نهایت هزینه ی شما به مراتب افزایش خواهد یافت.
در نهایت پیشنهاد ما استفاده از خدمات یک شرکت مهندسی، طراحی و معماری است.
گودبرداری
پس از اینکه مراحل طراحی به اتمام رسید، مرحله واقعی اجرا آغاز خواهد شد. در این مرحله نیز بدون حضور متخصصین انجام کار ممکن نخواهد بود و به طور حتم شما نیاز به متخصصین خواهید داشت. در این مرحله، بر اساس طراحی انجام شده، محل گودبرداری مشخص شده و عملیات گودبرداری آغاز می گردد.
پی سازی و اجرای اسکلت
پس از گوبرداری، عملیات پی سازی ساختمان با توجه به نقشه های موجود صورت خواهد گرفت. مراحل پی سازی خود شامل ریز مراحل دیگر نظیر آرماتوربندی و … است اما از آنجایی که ما قصد داریم بصورت مختصر و کوتاه شما را با مراحل ساخت ویلا آشنا نماییم، وارد جزئیات کار نخواهیم شد چرا که جزئیات ساخت ویلا بسیار بسیار زیاد است.
پس از اجرای فونداسیونف نوبت اسکلت ساختمان است. در حال حاضر، اسکلت ساختمان به دو شکل بتنی و اسکلت فلزی اجرا می شود. هر کدام از این دو نوع اسکلت شرایط و ضوابط خود را دارند و از نظر قیمت نیز با یکدگیر متفاوت می باشند. تیم پیمانکار ویلا، با هماهنگی و نظر شما، اقدام به اجرای اسکلت ساختمان خواهد نمود.
دیوارچینی و اجرای سقف ها
پس از اجرای اسکلت، نوبت تیغه چینی ها فرا می رسد. در این مرحله، مجری ساختمان با توجه به نقشه های موجود اقدام به تیغه چینی خواهد نمود. در هنگام تیغه چینی مسائلی نظیر جای درب و پنجره ها، سیستم لوله کشی ها و تاسیسات ساختمان و … لحاظ می گردد.
بعد از اتمام تیغه چینی ها، سقف ساختمان اجرا خواهد شد. بسته به اینکه ساختمان ویلا چند طبقه است (معمولا یک، دو و سه طبقه) سقف ها اجرا خواهند شد. برای اجرای سقف نیز از متریال های مختلفی می توان استفاده نمود. این موضوع بستگی به شرایط پروژه و بودجه مشخص شده از سوی کارفرما یعنی شما خواهد داشت.
اجرای نمای ویلا
مرحله بعدی اجرای نمای ساختمان است. این مرحله، یکی از مراحلی است که شما شکل نهایی اولیه ویلای خود را مشاهده خواهید نمود. در این مرحله ساختمان مانند نوزادی است که شکل پیدا کرده و چهره خود را از بیرون به نمایش می گذارد. در این مرحله، شما نفس راحتی خواهید کشید و از این که ویلای شما مراحل اولیه را پشت سر گذاشته است، حس خوبی خواهید داشت. این را بر اساس تجربه به شما می وئیم.
اجرای فضای داخلی ویلا
بر اساس طراحلی داخلی انجام شده برای ویلا، همزمان با اجرای نمای ویلا یا در مرحله بعد آن، داخل ساختمان ویلا اجرا خواهد شد. در این مرحله احتمالا دیوارهای دیگری به ساختمان اضافه خواهند شد. روی دیوارهای داخلی پوشانده شده و تاسیسات ساختمان شامل تمامی لوله کشی ها و … به مرحله اجرا در خواهند آمد. کم کم به مراحل پایانی ویلا نزدیک می شویم.
محوطه سازی ویلا
هر ویلایی نیاز به یک محوطه ی زیبا خواهد داشت. در مرحله اجرای فضاهای داخلی ویلا یا پس از آن، محوطه ویلا اجرا می گردد. جای باغچه ها، مسیرهای مورد نیاز در محوطه، آلاچیق ها و … اجرا خواهند شد.
تمام! ویلای شما حاضر است. وقت انتخاب مبلمان و وسایل زندگی است 🙂
خوب است بدانید که تمامی آنچه در مراحل ساخت ویلا ذکر شد، به صورت کلی و تیتروار بود. مسائلی نظیر سازه ی ساختمان، نقشه های تاسیسات و مکانیک ساختمان، نقشه های برق و …، همگی از جمله مواردی هستند که در میان مراحل بالا به مرحله اجرا در می آیند.
به طور حتم، رعایت ضوابط شهری که توسط شهرداری ها تعیین می گردند و برای گرفتن جواز ساخت و … مورد نیاز هستند از جمله تراکم و فضای اشغال و …، از مواردی هستند که شرکت های معماری همواره با آن درگیر هستند و به خوبی می توانند آن را به صورت اصولی رعایت نمایند. با انتخاب یک شرکت مشاور معماری مناسب، شما نگرانی بابت این موضوع نخواهید داشت.
سبک طراحی ویلا
پس از آنکه با روند ساخت ویلا آشنا شدید، خوب است کمی هم در مورد سبک های معماری که به صورت معمول در ساخت ویلا مورد استفاده قرار می گیرند نیز، مطالبی را مطالعه نمایید و با این بخش نیز آشنا گردید. به طور معمول و در حال حاضر، معماری ویلا بر اساس دو یا سه سبک صورت می گیرد. این سبک های عبارتند از:
– سبک معماری مدرن
– سبک طراحی کلاسیک
– سبک طراحی روستیک
بسیاری از ویلاهایی که در حال حاضر در کشورمان در نقاط مختلف ساخته می شود، بر اساس یکی از این سه سبک هستند. در ادامه نمونه هایی از هر سبک را خواهیم دید تا بیشتر با این سبک ها آشنا شویم:
سبک مدرن
سبک مدرن یکی از سبک هایی است که با توجه به هزینه های کمتر و البته زیبایی ساخت، بسیار مورد توجه است. شاید بتوان گفت ۵۰ درصد ویلاهای امروزی بر اساس سبک مدرن ساخته می شوند. در این حالت، نمای ویلا، حجم ساختمان و طراحی داخلی بر اساس سبک مدرن صورت می گیرند. مهمترین ویژگی های سبک مدرن، سادگی در طراحی و استفاده از خطوط صاف است. در زیر نمونه هایی از ویلاهای سبک مدرن را مشاهده می نمایید.
ویلای کلاسیک
به طور حتم پس از ویلاهای مدرن، پرطرفدار ترین سبک معماری ویلا، سبک کلاسیک است. این سبک، به نوعی سبکی تجملاتی است و زرق و برق خاصی با خود به همراه دارد. ویلاهای کلاسیک مطابق طبع بسیاری از مردم هستند. چرا که لوکس تر به نظر می رسند. این ویلاها دارای شرایط خود هستند و به لحاظ طراحی و اجرا کمی با ویلاهای مدرن متفاوت هستند. در ادامه نمونه هایی از ویلاهای کلاسیک ارائه گردیده است تا بیشتر با این نوع ویلا آشنا شوید. معمولا سبک کلاسیک می تواند در حجم معماری، طراحی نما و همچنین طراحی داخلی و دکوراسیون و ویلای سبک مدرن متفاوت باشد.
ویلای روستیک
این سبک از ویلا که کمتر در ویلاسازی های جدید مورد استقبال قرار می گیرد، به این شکل است که بر اساس معماری بومی هر منطقه تغییر می کند و در آن معمولا از متریال های بومی برای ساختمان استفاده می شود. در ادامه نمونه هایی از ویلا با سبک معماری روستیک را مشاهده می نمایید.
در این مطلب کوشیدیم شما را با مراحل طراحی و ساخت ویلا آشنا کنیم. تلاش ما بر این بود که شما را تا حد امکان با مراحل ساخت ویلا آشنا کنیم. در ادامه به بررسی سبک های محبوب طراحی ویلا پرداختیم تا بتوانید سبک مورد نظر خود را نیز انتخاب نمایی.
در نهایت، شرکت معماری آوگون، با بهره گیری از معماران متخصص و خلاق، به همراه مهندسین سازه، برق، مکانیک و … سعی در این دارد که آنچه شما در ذهن می پروانید را به مرحله اجرا در آورد و محقق سازد.
اگر در رابطه با هر بخش از کار، سوالی در ذهن دارید، می توانید از طریق راه های ارتباطی با مشاورین خود در شرکت آوگون در تماس باشید. ما تلاش می کنیم با بررسی شرایط پروژه شما، بهترین پیشنهادات را در اختیار شما قرار دهیم.
شرکت معماری آوگون
شماره تماس: ۸۸۳۵۷۵۰۸-۰۲۱
در ادامه قصد داریم شما را به مشاهده نمونه های طراحی ویلا دعوت کنیم. از طریق لینک هایی که در ادامه مشاهده می نمایید، می توانید نمونه های مختلف ویلا را مشاهده نمایید. با مشاهده ی نمونه های ویلا، شما می توانید تا حدودی سلیقه شخصی خودتان را بررسی نموده و ببینید که به کدام نوع ویلا علاقه مند هستید. در این ویلا ها، هم حجم ویلا، هم نمای ویلا و هم متریال های مورد استفاده را بررسی نمایید.
طراحی نمای ویلای مدرن، بررسی ۵۰ نمونه
کانسپت های طراحی نمای ویلا و حجم ساختمان
طراحی نمای ساختمان ویلایی مدرن، معرفی ۲۰ نمونه
بررسی ۳۰ نمونه از طراحی ویلای مدرن ایرانی
نمای ساختمان بتنی : بررسی ۲۰ ایده طراحی
طراحی ویلای مدرن، متریال بتن و ترمووود
در این مطلب به بررسی ایده ها و نمونه های طراحی محوطه ویلا پرداختیم. اگر نیاز به نمونه های بیشتر از محوطه دارید، می توانید از طریق لینک زیر، نمونه های بیشتری را نیز مشاهده نمایید:
طراحی محوطه باغ و ویلا، ۴۴ ایده محوطه سازی
اگر در رابطه با محوطه و طراحی آن ایده یا پرسشی در ذهن دارید، می توانید از طریق بخش نظرات، پرسش خود را مطر نمایید.
تحریریه خط معمار
شرکت معماری آوگون
.
.
.
.
.
تعداد بازدید: 11,050