طراحی دانشکده داروسازی البرز، دفتر معماری درک فضا

طراحی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

ساختمان دانشکده داروسازی البرز

طراحی معماری دانشکده داروسازی البرز

دفتر طراحی: درک فضا

معماران اصلی: مهیار جمشیدی

موقعیت: استان البرز، کرج

همکاران طراحی: سوگند سمیعی، تینا الفیده فرد

مساحت زمین: ۱۲۰۰۰ متر مربع

زیربنا: ۱۰۵۰۰ متر مربع

کاربری: آموزشی – دانشگاه

نوع سازه:  بتنی

کارفرما: شرکت داروسازان هزاره سوم

تاریخ شروع/ پایان ساخت: زمستان ۹۶ – تابستان ۹۷

گرافیست : مازیار جمشیدی، بهناز محسنی، صبا صادقپور، الهه قطبی

توضیحات پروژه از زبان معمار

زمینی به مساحت ۱۲.۰۰۰ متر مربع در سایتی دانشگاهی به این پروژه اختصاص داده شده بود .

به واسطه‌ی شیب طبیعی زمین ،اختلاف ارتفاعی ۵ متری بین نقطه ابتدا و انتهای پروفیل طولی سایت وجود داشت . در تعریف اولیه پروژه ، ساختمان دارای سه طبقه روی زمین و یک طبقه زیر زمین بود . با توجه به گسترش برنامه فضایی پروژه  بر روی طبقات چهارگانه ، فضا های موجود در آخرین طبقه از نور طبیعی محروم بودند.

کنار هم گذاشتن سه موضوع شیب طبیعی-نورگیری-برنامه فضایی ایده پلکانی کردن سایت را حاصل شد ،  به صورتی که سایت به دو پله (Level) کلی تقسیم می شد که پله پایین تر ، حیاطی مشرف به طبقه زیرزمین بود ،

این امر امکان نورگیری، ورودی مجزا و استفاده از محوطه باز را به صورت مستقیم به این طبقه می داد .

در این پروژه میتوان گفت  همانقدر که فضا های ساخته شده مهم اند ، فضای باز و نیمه باز نیز دارای اهمیت میباشند و به نوعی این دو مکمل یکدیگر اند.

طراحی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

طراحی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

پردیس دانشکده دارای سه بخش متفاوت است .

بخش اول در نقش جلوخان، بر تعریف ورودی و ایجاد حریم دانشکده تاکید میکند .

بخش دوم حیاطی مرکزیست که با وجوه مجاور ساختمان دانشکده  و به صورت خصوصی تر برای دانشجویان کار میکند  .

بخش سوم حیاط پشتی است که در خدمت طبقه زیر همکف می باشد و  باعث افزایش کیفیت فضایی این طبقه شده است.

ساختمان دانشکده از سه بدنه حجمی تشکیل شده است .

حجم A  : این حجم در چهار طبقه ، عملکرد اصلی دانشکده شامل فضا های آموزشی، فضای اداری و خدماتی را در چند لکه مجزا (Zone) تشکیل میدهد .

حجم B  : این حجم در دو طبقه میباشد . در این بخش ساختمان کمتر متراکم است تا فضا های جنبی بیشتری برای اجتماع دانشجویان فراهم شود . ورودی اصلی ساختمان از مرکز این حجم میباشد که امتداد آن به ورودی حیاط مرکزی دانشکده می رسد .

حجم پل : این حجم در دو طبقه ، مفصلی شفاف است که دو حجم صلب را به یکدیگر پیوند می دهد . در این بخش عبور ،مکث و عملکرد در کنار هم دیده می شوند . این قسمت واسط حجم A و B بوده و فضایی برای اجتماع، کافه تریا و سایت کامپیوتر میباشد  و همزمان سقفی برای فضای نیم‌باز ارائه های دانشجویی می باشد.

طراحی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

طراحی داخلی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

طراحی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

ساختمان دانشکده داروسازی البرز

طراحی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

ساختمان دانشکده داروسازی البرز

طراحی ساختمان دانشکده داروسازی البرز

ساختمان دانشکده داروسازی البرز

 

پلان، دیاگرام، سکشن و …

 

تحریریه خط معمار

منبع: دفتر معماری درک فضا

تعداد بازدید: 804

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *