طراحی خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر

خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی

طراحی خانه زیبایی

معمار: ایمان شفیعی، بهزاد منشگر

کارفرما: فلوریا یعقوب پور

موقعیت: تهران

مساحت: ۲۳۰ مترمربع

سال: ۱۳۹۳

عکاس: استودیو دید(مسیح مستأجران، حکیم حمادی).

انستیتو خانه زیبایی، مرکز ارائه خدمات آرایشی و بهداشتی برای بانوان است که عملکرد های متنوعی را شامل می شود. در وضعیت اولیه بنا، این عملکردها بدون هیچ گونه ساختار مشخصی چیده شده و بسیار مغشوش بوده اند. ما تصمیم گرفتیم تا با حذف کلیه دیوارهای داخلی، ساختار ثانویه ای را ایجاد کنیم که از ادغام آن با شبکه ستون های موجود در فضا، عملکردهای متنوع پروژه در یک ساختار واحد ادغام ویکپارچه شوند.

استراتژی فضاهای ممتد

خانه زیبایی به مانند یک صفحه اجرای نمایشی، یا catwalk سالن مد در نظر گرفته شد که از یک فضای باز و دسته ای از فضاهای پشتیبانی و خدماتی حول آن شکل می گیرد. در این پروژه، رابطه فضاها یک رابطه همسایگی است و نوع این ارتباط تابع شکل پردازی عناصر جداکننده دو فضا از همدیگر است. یک دیوار بین دو فضا با یک بازشو، اگرچه امکان ارتباط را برقرار می سازد اما الزاما موجب اتصال نمی شود. بنابراین دیواره سیالی که در مرز بین فضاها قرار گرفته در عین اینکه استقلال فضاهای اطراف را حفظ می کند، عامل اتصالی آن ها با فضای باز میانی نیز هست. انحنای لبه تقاطع دیواره و برش های ایجاد شده در سطح آن، ارتباط و امتداد میان این ۲ دسته فضا را تقویت کرده است و سیلان و در هم تنیدگی فضاها را به دنبال دارد. این دیواره به مثابه یک اثر هنری آنگونه که ریچارد سرا اعتقاد دارد، انسان را به کشف منحنی ها، کمان ها، قوس ها و تلاقی ها وا می دارد تا در هر لحظه، دیدنش نسبت به فضا تغییر می کند.

سازماندهی فضایی

برنامه پروژه از کنارهم قرار گیری ۳ حلقه ایجاد می شود:

  1. حلقه بازمیانی که عملکردهای اجرایی/ کارگاهی مانند اصلاح و آرایش مو، ناخن و سالن انتظار در آن جای می گیرند.
  2. حلقه خدماتی که حول حلقه بازمیانی است که شامل کلیه فعالیت های خدمات دهنده مجموعه است.
  3. حلقه پشتیبانی که دور تا دور فضا می چرخد و فضاهایی مانند کمدها، رختکن ها، سرویس ها و تأسیسات سرمایشی در آن قرار می گیرند و مخفی می شوند.

سلسله مراتب معمول متشکل از تعدادی اتاق و راهرو های بین آنها در این طرح وجود ندارد. تداوم پیوسته اتاق ها، برحسب نقطه دید ناظر، میدان های دید مختلف و متنوعی را برای او ایجاد می کند و کاربران را به سمت یکسری مواجهات پیش بینی نشده فرا می خواند. این موضوع، تجربه آزاد درک فضای را  به بیننده می دهد؛ پاسخی به تلاش ما برای عبور از فضاهای خنثی و بدون عمق معماری امروز.

در ادامه با خط معمار همراه باشید.خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی خانه زیبایی، ایمان شفیعی، بهزاد منشگر، طراحی داخلی سالن زیبایی ​تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

شرکت معماری آوگون

منبع: memar.net

تعداد بازدید: 1,690

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *